Praktisk information

Tillgängliga lokaler i Pingstkyrkan i Lidköping

Ingången från Bryggerigatan (i gränden) är handikappanpassad med dörröppnare. I entréplan finns även en handikappanpassad toalett med skötbord. Hiss finns till församlingsvåningen på plan två. I gudstjänstlokalen och i församlingsvåningen finns även hörselslinga. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta expeditionen.

Hjärtstartare

Vi har en hjärtstartare i Pingstkyrkans entré i Lidköping. Den hänger i en röd liten väska på väggen i informationshörnan ute på kyrktorget. Hjärtstartaren är mycket enkel att använda och fullständigt självinstruerande. Det innebär att apparaten själv talar om hur den ska användas och om personen du påträffat livlös behöver en elchock.hjärtstartare

Här följer några enkla instruktioner kring hjärtstartaren:

1. Starta apparaten antingen genom att trycka på startknappen eller genom att ta loss luckan på framsidan.

2. Ta bort kläderna på överkroppen. Det finns en sax i väskan för att kunna klippa upp trånga plagg.

3. Sätt fast elektroderna, en vid axeln och en strax under bröstet på motsatt sida kroppen. Följ bilden på hjärtstartaren. Om du träffar på en person med väldigt hårig bringa finns en effektiv rakhyvel i väskan. Det är viktigt att elektroderna sitter tätt på huden, annars finns risk för brännskador i huden.

4. Hjärtstartaren analyserar hjärtat och talar om ifall en elchock behövs. Rör inte personen under tiden analysen pågår.

5. Om elchock inte behövs ber hjärtstartaren dig göra hjärt- och lungräddning. Börja med 30 hjärtkompressioner mitt på bröstkorgen, ge två inblåsningar och upprepa tills hjärtstartaren gör en ny analys.

Hjärtstartaren analyserar hjärtverksamheten varannan minut. Glöm inte tillkalla hjälp genom att ringa 112.
Det finns en blå informationsknapp att trycka på om man vill ha instruktioner om hur hjärt- och lungräddning går till.

Hjärtstartaren fungerar på alla från 25 kilo och uppåt.